Held assistent-bondscoach Jong Oranje

Voormalig international Henk-Jan Held zal oud-teamgenoot Edwin Benne gaan assisteren in zijn rol als bondscoach van de Jong Oranje Mannen op het EK-Kwalificatietoernooi in Bardejov in Slowakije, van 7 tot 11 april 2010.

Nederland zal daar de strijd om een EK startbewijs aangaan met Bulgarije, Letland, Slovenië, Slowakije en Oostenrijk. Alleen de toernooiwinnaar plaatst zich direct voor het EK in Wit-Rusland (Bobruisk & Mogilev, 28 augustus t/m 5 september). Eindigt Oranje als tweede of derde, dan volgt in de tweede week van juli nog een kwalificatietoernooi waar vier ploegen strijden om twee tickets.

Held werd in 2006 onderscheiden met de hoogste nationale volleybalonderscheiding, de gouden bondsspeld. De 375-voudig international veroverde met zijn team onder andere zilver op de Spelen in Barcelona (1992) en goud in Atlanta (1996). Vanaf 1992 speelde Held in Italië, waar hij de laatste vijftien jaar van zijn imposante volleyballoopbaan heeft doorgebracht. In 2008 stopte Held als professioneel speler.