Marko: "Räikkönen bij Red Bull Racing is mogelijk"

De teamadviseur van Red Bull Racing, Helmut Marko, sluit niet uit dat Kimi Räikkönen na een jaar in het World Rally Championship terugkeert naar de Formule 1. De Fin wordt momenteel in het Citroën Junior Team door de drankenfabrikant gesponsord en zou ook voor deze sponsor in de toekomst in de Formule 1 kunnen gaan rijden.

De Formule 1-wereldkampioen van 2007 moest bij Ferrari plaatsmaken voor Fernando Alonso die het Italiaanse team er bovenop moet gaan helpen. Ondanks enkele goede opties in de F1 koos Räikkönen toch voor de rallysport die hij ook in zijn hart gesloten heeft. Mocht The Iceman terugkeren naar de Formule 1 dan zal hij bij Red Bull de opvolger worden van Mark Webber die een contract tot eind dit jaar heeft.

"Hij heeft een contract bij Red Bull, laten we eens afwachten hoe zich dat ontwikkelt," zei Marko over Räikkönen. "Wij zijn één grote Red Bull-familie, dus er is veel mogelijk. We moeten kijken hoe hij (Räikkönen, red.) slaagt in het rallykampioenschap en wat hij dan het liefste wil doen. Maar het idee is op zijn minst interessant."