[Six Nations] Engeland wint van stug Italië

Tijdens het weekend van zaterdag 13 februari en zondag 14 februari vonden de tweede serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Italië en Engeland.

Italië - Engeland 12-17

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Italië en Engeland dachten de Engelsen wel eventjes te gaan winnen, dat gebeurde immers in de voorgaande vijftien ontmoetingen ook, en Engeland hoopte zelfs op de koppositie in het klassement. Dat had behaald kunnen worden als Engeland met twintig punten verschil zou winnen, maar Italië dacht er anders over. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week viel Italië vol aan. Toch was het Engeland dat de score opende via een penalty van Jonny Wilkinson die hiermee zijn 500-puntengrens in de Six Nations doorbrak. Italië leek niet onder de indruk en scoorde direct tegen uit een penalty van Mirco Bergamasco. Normaal gesproken neemt Parisi deze, maar wegens een blessure en een gebrek aan een andere goede schutter offerde Mirco Bergamasco zich op om de penalty's te nemen. Ondanks zijn onconventionele techniek bleek hij wel uiterst effectief te zijn.

Nog twee penalty's aan beide kanten zorgde voor een tussenstand van 6-6, toen Wilkinson voor het eerst sinds 2003 een penalty miste. Het volle Stadio Flaminio was niet verbaasd over de eerste misser van enorme afstand, maar begonnen wel cynisch te juichen toen Wilkinson nog een penalty miste, terwijl deze penalty vlak voor de palen werd genomen. Vlak na rust wist het fletse Engeland dan toch een try te maken. Er werd van strategie veranderd en in plaats van de bal maar doelloos naar voren te trappen besloten Easter, Monye en Armitage om maar eens met de bal te gaan lopen. Ze kregen deze uiteindelijk bij Tait die de bal over de trylijn wist te drukken. Wilkinson miste de conversie wel, waardoor de voorsprong op de Italianen beperkt bleef. Engeland leek een goede kans te krijgen om hun voorsprong uit te bouwen toen Martin Castrogiovanni naar de sin bin moest en Wilkinson de penalty benutte, maar in de man-meer-situatie was het juist Italië via nog een penalty van Mirco Bergamasco dat wist te scoren.

Waar Italië normaal instort in het laatste deel van de wedstrijd lukte er nu bij Engeland helemaal niks meer. Italië rook bloed en ging op jacht naar de overwinning. Tien minuten voor tijd schoot Bergamasco zijn vierde penalty binnen waardoor het verschil tussen de beide landen slechts twee punten bedroeg. Bij Engeland schrok men wakker en in een laatste aanval wist Wilkinson nog een drop goal te maken. Italië probeerde het nog wel, maar de Engelse overwinning kwam niet meer in gevaar. Door deze overwinning staat Engeland tweede in de stand. Dankzij een beter doelsaldo staat Frankrijk op de eerste plaats.

Italië
Penalty's: Mirco Bergamasco (4)

Engeland
Try: Tait
Penalty's: Wilkinson (3)
Drop Goals: Wilkinson