Geen vervolg op Tom Clancy's EndWar?

Slecht nieuws voor EndWar-fans, het vervolg op de RTS met spraakbesturing is in de koelkast gezet. Dat liet Michael de Plater, creative designer van het eerste deel, weten aan de website VG247. Afgelopen zomer liet kondigde hij enthousiast aan dat Ubi Shanghai werkte aan het vervolg van EndWar, die plannen lijken nu dus gewijzigd.

Tom Clancy's EndWar moest het RTS-gerne op de console nieuw leven in blazen door de besturing van de eenheden via spraak te laten verlopen. In het vervolg zou de singleplayer-ervaring centraal staan, De Plater had er destijds het volgende over te zeggen:

"Giving more attention to the single-player is straightforward to address and will make the game a lot of fun. Changing the way the combat chain works, the paper, scissors, rock, and adding the differentiation between the three factions, again it’s not something that’s even necessarily hard to do; it’s something that we chose not to do with the accessibility"

 EndWar verscheen in 2008 op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Waarom het tweede deel nu opeens 'on-hold' staat is onduidelijk. We moeten dus afwachten wat Ubisoft van plan is met deze serie.