McEwen: "WK-parcours lijkt op Ronde van Vlaanderen"

Robbie McEwen is terug in het wielerpeloton en dat zal de wielerwereld weten ook. De 37-jarige Australiër wil graag Mark Cavendish verslaan en ook het WK in eigen land lijkt hem wel wat. Alleen beseft hij wel dat het parcours niet voor hem gemaakt is.

In 2009 was de Katyusha-renner uitgeschakeld met een blessure. "Ik heb het wielrennen erg gemist. Maar in de Tour Down Under heb ik laten zien dat ik het nog steeds kan. Een ritzege zat er net niet in, omdat ik nog wat explosiviteit mis, maar in het klassement ben ik toch maar mooi op de vierde plaats geëindigd," zei McEwen tegen Sporza.

"Mark Cavendish is erg sterk. Hij is nog beter dan ik in mijn jonge jaren. Maar ik ben gemotiveerd. Mijn job bestaat eruit hen te kloppen. En ik vraag me af of de trein van Team Columbia nog zo sterk is als vorig jaar. Belangrijke wagonnetjes als Boasson Hagen en Hincapie zijn vertrokken. Ik denk dat ze de sprint dus minder zullen domineren."

Het WK wielrennen vind dit jaar plaats in Geelong, maar lijkt niet geschikt te zijn voor de sprinters. "Ik ken het parcours, maar zo makkelijk is het niet. Er zitten twee verraderlijke hellingen in. De sprinters kunnen die overleven, maar ze zullen wel moeten aanklampen. Je kunt het parcours wat vergelijken met de Ronde van Vlaanderen, maar dan zonder de kasseien. Ik zal mijn kansen gaan, ookal speelt het parcours in de kaart van renners als Valverde en Gilbert."