[NHL] Oilers verliezen vijfde op rij

De Edmonton Oilers kunnen de play-offs voorlopig uit hun hoofd zetten. Voor de vijfde keer op rij werd er verloren, dit keer kansloos met 6-0 van de Colorado Avalanche. Van de laatste tien wedstrijden wonnen de Oilers er slechts ééntje. Met de Avalanche blijft het verrassend goed gaan. Zij staan derde in de conference en eerste in hun divisie. Dit was de vierde overwinning op rij.

Man van de wedstrijd werd Matt Duchene met twee goals en een assist. Hij komt daarmee op 33 punten in totaal, waarmee hij op dit moment de rookie met de meeste punten is. Verdediger John-Michael Liles liet een goal en twee assists noteren, terwijl Wojtek Wolski drie assists gaf. Verdediger Kyle Cumisky maakte twee goals. Goalie Craig Anderson wist alle 24 schoten die hij op zich afkreeg te stoppen voor zijn vierde shutout van het seizoen.

De Avalanche kwamen in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Liles wist te scoren uit de rebound van een schot van Duchene. In de powerplay drie minuten later scoorde Duchene zelf na een schot van Wolski. De Oilers speelden met 3 man op dat moment omdat Sheldon Souray en Ethan Moreau met een tijdstraf op de bank zaten voor respectievelijk vasthouden en haken. De Avalanche domineerden deze periode volledig met zestien schoten op doel tegenover slechts zeven van de Oilers.

In de tweede periode kwamen de Avalanche op een 3-0 voorsprong door een goal van Chris Stewart. Deze veranderde een schot van Kyle Quincey van richting. Vervolgens wist Cumisky te scoren met een schot tussen de benen van Edmonton-verdediger Jason Struckwick door. In de derde periode werd het niet vel beter, want in de powerplay maakte Cumisky er 5-0 van, waarna Duchene nog wat zout in de wonden strooide voor de 6-0. Vervolgens was er nog vijftien minuten ongeïnspireerd ijshockey te zien.

Avalanche-coach Joe Sacco was vanzelfsprekend tevreden met de overwinning: "Mijn spelers konden haast niet wachten om het ijs op te gaan. We startten goed en wisten die energie goed vast te houden." Liles onderschreef die lezing. "We weten dat zij het moeilijk hebben de laatste tijd, dus tegen zo'n team wil je sterk starten om ze niet in de wedstrijd te laten komen. Dat lukte aardig", aldus de Avalanche-verdediger. Oilers-speler Shawn Horcoff was vanzelfsprekend een stuk minder tevreden. "Het is frustrerend. We zitten in een moeilijke situatie, maar dit keer deden we gewoon niet goed genoeg ons best. Dan kun je je wel aan het systeem houden, maar als de absolute wil om te winnen er niet is houdt het op. In onze situatie mag dat niet gebeuren, we moeten veel meer de wil om te winnen tonen", besloot de Oilers-aanvaller.

Uitslagen NHL

 

Thuis Uit Uitslag
Colorado Avalanache Edmonton Oilers 6-0
Boston Bruins Ottawa Senators 1-5
New York Islanders New Jersey Devils 4-0
Carolina Hurricanes Tampa Bay Lightning 2-3
Columbus Blue Jackets St. Louis Blues 4-2
Phoenix Coyotes Buffalo Sabres 2-7
Florida Panthers Atlanta Thrashers 1-0
Nashville Predators Toronto Maple Leafs 3-4
Dallas Stars Minnesota Wild 4-3
San Jose Sharks Calgary Flames 9-1