Vertonghen: "Onze kracht is nu onze zwakte geworden"

Met het oog op de inhaalslag op FC Twente en PSV is het gelijkspel tegen NAC Breda beslist niet in het voordeel van Ajax geweest. Nadat de wedstrijd was gespeeld werd Vertonghen gevraagd voor een reactie.

"Het is toch wel teleurstellend, vooral als je ziet dat Twente ook punten heeft laten liggen. Met name in de tweede helft waren we goed, dominanter dan NAC. Het ging in het eerste half uur bij ons mis, toen we het doelpunt incasseerden. Daardoor hebben we punten verloren."

"Wat eerst onze kracht was, is nu een beetje onze zwakte geworden: we hebben nu niet de nul kunnen houden. Dat is iets waar we over moeten nadenken. Toen NAC tegen ons scoorde, zag het er bij ons achterin niet goed uit. Daar moeten we toch aan werken, denk ik. Ze kunnen voorin niet altijd scoren. Ze hadden dan wel de kansen vandaag, maar we moeten in de achterhoede proberen de nul te houden."


Dick Advocaat, bondscoach van België en tijdelijk hoofdcoach van AZ, heeft te kennen gegeven dat hij wellicht ook volgend seizoen zijn dubbelfunctie wil blijven uitoefenen. De KBVB lijkt er niet al welwillend tegenover te staan, maar Vertonghen, die regelmatig als international voor de Rode Duivels wordt opgeroepen, ziet het niet als een probleem.

"Ik heb er niet veel last van. Als hij ook de focus kan blijven houden op het nationale elftal, wat ik wel verwacht, dan maakt het me niet veel uit dat hij ook bij AZ zit."

Volgens de Ajacied bezit Advocaat een belangrijke eigenschap, die de voorgaande bondscoaches ontbrak.

"Hij is heel goed bevallen. Hij doet wat wij nodig hebben: hij brengt discipline. Het gaat er soms hard aan toe, maar dat is alleen maar goed, want daar ging het bij de vorige bondscoaches vaak mis. Zij troffen geen maatregelen wanneer het nodig was. In zo’n geval ontstaan er allerlei escapades met jonge jongens die zich niet goed in hun vel voelen."