Roda JC kan Svärd nu wel vastleggen

Sebastian Svärd stond lange tijd in de nadrukkelijke belangstelling van Roda JC, maar de Limburgers wisten de middenvelder niet los te weken van zijn club Borussia Mönchengladbach. Svärd heeft nu echter een transfervrije status gekregen van de Duitse club.

Het contract van de 27-jarige Deen is ontbonden, waardoor hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club. Svärd was in november afgelpen jaar op proef bij Roda. De Deense proefspeler maakte destijds wel degelijk indruk in Kerkrade, maar het gebrek aan financiële armslag stond een overgang in de weg.

Svärd is afkomstig uit de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij tussen 2000 en 2005 speelde. Via het Portugese Vitória Guimarães kwam hij in 2006 bij Mönchengladbach terecht. Zijn contract liep nog een half jaar door, tot de zomer van 2010.

Na de stage van Svärd bij de Eredivisionist liet technisch directeur Martin van Geel weten de speler te blijven volgen. "We zijn ervan overtuigd dat hij een prima speler is voor Roda. We kunnen nu niets ondernemen, maar houden zeker contact met hem", meldde hij toen aan Dagblad de Limburger.