Belgische Gouden Schoen voor Jovanovic

Milan Jovanovic heeft de Belgische Gouden Schoen gewonnen. Het was voor de eerste maal in zijn voetballoopbaan dat hij deze prijs in ontvangst mocht nemen. In de verkiezing hield hij Anderlecht-speler Mbark Boussoufa achter zich. De zestienjarige teamgenoot van Boussoufa, het toptalent Romelu Lukaku, werd knap derde.

Jovanovic beleefde in 2009 een uitstekend jaar. Zo was hij mede verantwoordelijk dat zijn club Standard Luik voor de tweede maal op rij het Belgische landskampioenschap won. Ook dit seizoen is Jovanovic, die op de interesse kan rekenen van diverse Europese clubs, op dreef. Hij scoorde al tien keer voor Les Rouches en voert daarmee de topscorerslijst aan van de Jupiler Pro League.

De Servische speler was wegens persoonlijke redenen vanavond niet aanwezig op het gala. Ook zijn club Standard Luik was niet vertegenwoordigd. De club boycotte het gala, omdat Axel Witsel wegens zijn grove tackle op Anderlecht-speler Marcin Wasilewski was genomineerd voor de titel 'Meest verwerpelijke persoon van 2009'. Op die lijst stond onder andere ook moordenaar Kim de Gelder.