Van Barneveld enige Nederlander in Premier League Darts

Raymond van Barneveld zal als enige Nederlander deelnemen aan de Premier League Darts. Dit is een lucratieve competitie waar de beste acht spelers van de PDC aan meedoen.

Adrian Lewis ontving de laatste wildcard om mee te doen aan deze competitie. Hij was in 2007 en 2008 ook al van de partij. Ook Simon Whitlock zal deel uitmaken van het deelnemersveld. De Australische darter verdiende deze uitverkiezing door zijn finaleplaats tijdens het afgelopen WK. Phil Taylor was daarin de beste.

Van Barneveld doet al sinds zijn overstap van de BDO naar de PDC mee aan de Premier League Darts. De topzes van de PDC plaatsen zich automatisch voor de Premier League en daarin was Barney elk jaar terug te vinden. Op dit moment neemt onze landgenoot de vierde plaats op deze lijst in beslag.

Naast Van Barneveld, Whitlock, Lewis en wereldkampioen Taylor, zullen James Wade, Terry Jenkins, Mervyn King en Ronnie Baxter deel uitmaken van het deelnemersveld. De wedstrijden van de Premier League Darts starten 11 februari in de O2 in Londen en eindigen met de play-offs op 23 mei in de Wembley Arena.