Onduidelijkheid over situatie rondom Hiddink

Momenteel volgen de berichten over Guus Hiddink elkaar in rap tempo op. De Achterhoeker zou aan de slag kunnen bij Juventus, maar De Oude Dame zou juist haar vertrouwen hebben uitgesproken in de huidige trainer Ciro Ferrara.

Ferrara zit in Turijn op de schopstoel door tegenvallende resultaten. Hiddink wordt daardoor constant in verband gebracht met de Italianen. "Guus is net terug van een vakantie in Afrika. Ik heb voor zondag een afspraak met hem gemaakt. Dan bekijken we de huidige situatie en bespreken we mogelijke plannen", aldus zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen in De Telegraaf.

Hiddink, de huidige bondscoach van Rusland, wordt sinds 1 januari 2010 niet meer betaald. Het Nationale Academiefonds (NAF) is gestopt met het betalen van het salaris van de oefenmeester. Hiddink zou zeven miljoen euro per jaar hebben gebeurd.

Na die mededeling volgden geruchten elkaar in rap tempo op. "Zijn contract in Rusland loopt pas in juni af. Tot die tijd is hij een volledig toegewijd bondscoach. Ondanks alle verhalen in de media hebben we nog met geen enkele club gesproken over een contract", aldus de belangenbehartiger.

Van Nieuwenhuizen gaf aan dat ook een contractverlenging tot de mogelijkheden behoort, maar dat men daarvoor eerst de benoeming van de nieuwe Russische bondsvoorzitter wil afwachten. Deze volgt op 3 februari.