Snowboarder Van der Wal houdt kans op Spelen

Snowboarder Dolf van der Wal houdt kans op deelname aan de Olympische Spelen. De Nederlander heeft van de artsen toestemming gekregen om deel te gaan nemen aan de Olympische Spelen in Vancouver. Hij mag mee gaan doen aan de laatste twee kwalificatiewedstrijden die in Stoneham en Calgary gehouden worden.

Van der Wal liep bij een val in Amerika vorige maand een scheur in zijn milt op en brak een rip. De specialist op de halfpipe heeft een olympische nominatie op zak en daarom is voor plaatsing voor de Spelen een plaats bij de eerste twintig in de kwalificatiewedstrijden voldoende. Dankzij toestemming van de artsen mag hij daar nu aan deelnemen. De 22-jarige heeft echter nog wel concurrentie van Dimi de Jong die ook een nominatie op zak heeft.

"Ik heb het geluk dat ik jong ben. Zo'n eerste diagnose van zes weken is een gemiddelde. Niet iedereen haalt dat. Ik ben echter snel hersteld. Na vier weken is er een scan gemaakt en was het scheurtje genezen. Anders hadden ze me nooit toestemming gegeven om te starten," zei Van der Wal. "Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat ik nog zou kunnen meestrijden. Ik ben er wel eens drie maanden uit geweest, waarna het direct goed ging. Als het uiteindelijk niet lukt me te kwalificeren, lag het kennelijk niet op mijn pad naar de Spelen te gaan. In dat geval hoop ik dat Dimi het wel redt. Het zou jammer zijn als bijvoorbeeld één of andere Japanner de plek van Nederland mag opvullen. Voorlopig ga ik er maar even vanuit dat ik het ga redden. Ik zie natuurlijk het liefst mezelf op de Winterspelen."