Mabbutt zou Spurs-trio mee naar WK nemen

Gary Mabbutt, voormalig speler van Tottenham Hotspur, is onder de indruk van de aanvallers van zijn voormalige club. De oud-verdediger zou Peter Crouch, Jermain Defoe en Aaron Lennon meenemen naar het WK.

Tegenover Goal.com sprak Mabbutt over de kansen van de Engelsen tijdens het aankomende WK en de moeilijke keuzes die bondscoach Fabio Capello te wachten staan. "Als Spurs-man ben ik misschien bevooroordeeld, maar ik denk dat Crouch, Defoe en Lennon cruciaal zijn voor het Engelse succes in Zuid-Afrika", is hij stellig.

"Fabio Capello heeft een hoop belangrijke keuzes te maken", vervolgt Mabbutt. "Vooral als het gaat welke aanvallers mee te nemen. Ik zou voor Crouch en Defoe kiezen."

Mabbutt weet de sterke punten van de drie aanvallers. "Defoe is een speler met veel vertrouwen en een geweldige afmaker. Crouch kan wedstrijden veranderen en voegt een andere dimensie toe. Lennon gaat ook een geweldig toernooi tegemoet. In het verleden hebben we nog wel eens aan zijn kwaliteiten getwijfeld, maar die twijfels heeft hij weggenomen."

De voormalig verdediger denkt dat Engeland een prima kans heeft om in 2010 de wereldtitel te pakken. "Het zal onze beste kans worden sinds 1966."