Schumi: "We gaan voor de titel"

Tijdens de persconferentie na afloop van de bekendmaking dat Michael Schumacher in 2010 voor Mercedes Grand Prix zou rijden, gaf de Duitser te kennen om de wereldtitel te gaan strijden.

"Mercedes Grand Prix is een team dat vorig jaar gedomineerd heeft. En met Mercedes als een sterke partner willen we dat dit jaar herhalen", aldus Schumacher. "Er is veel concurrentie en ik ben blij daarin mee te mogen strijden."

"Toen ik eind november door Ross Brawn gebeld werd met de vraag om terug te keren in deze omstandigheden was voor mij doorslaggevend. Ik heb nooit het circuit verlaten. Eind 2006 was ik de Formule 1 beu, maar na drie jaar afwezigheid heb ik er weer zin in. Ik heb in de tussentijd wel op motoren gereden, maar nu wil ik weer serieus aan de slag."

"Mijn nek was wel een probleem, dus wilde ik zeker zijn dat ik het aan kan. Ik kan nu zeggen dat ik zeker weet dat mijn nek geen probleem gaat vormen. Helaas kwam de terugkeer bij Ferrari vorig seizoen te vroeg voor mijn nek, maar hij is nu volledig hersteld", aldus de Duitser.