Formule 1-teams plannen presentatie

De Formule 1-teams willen volgend jaar in één grote presentatie hun nieuwe auto’s allemaal tegelijk te presenteren. Om kosten te besparen vergadert de Formula One Team’s Association (FOTA) vandaag hierover.

Vandaag komt de FOTA in Monaco bijeen om te vergaderen over het seizoen van 2010. Hierin zal ook de presentatie aan bod komen. Volgens Nick Fry, CEO van Mercedes GP, hebben de teams al ingestemd met het voorstel, maar moet het nog zorgvuldig worden uitgewerkt.

De presentatie zou eind januari in de Spaanse stad Valencia moeten plaatsvinden. De locatie wordt waarschijnlijk het artistieke Ciudad de las Artes y de las Ciencias. BMW Sauber presenteerde hier al eens haar auto's.

Begin februari, als de presentatie achter de rug is, begint de eerste officiële Formule 1-test van 2010 op circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Fry: "Ik wil niet te veel ingaan op details, maar de teams hebben al overeenstemming bereikt over een gezamenlijke presentatie. We willen er alleen voor zorgen dat het een degelijk evenement gaat worden."

"Het is een enorm initiatief waarbij wij als teams onze samenwerking onderstrepen. We gaan niet meer op eigen houtje onze auto’s presenteren en daarom willen we iets organiseren dat veel klantvriendelijker is."