Mangrove bevestigt interesse Renault

Gerard Lopez heeft officieel bevestigd dat zijn bedrijf Mangrove interesse heeft om het Renault F1-team over te nemen. Hierbij moet zijn bedrijf het opnemen tegen drie andere concurrenten, één daarvan is Prodrive.

Tot op heden bleef Lopez ver weg van de discussie over de overname, maar tijdens een bijeenkomst op het Motor Sport Business Forum in Monaco sprak hij over een eventuele overname.

"Wij zijn goed gestemd. We zitten al een tijd in de Formule 1 als vrienden van veel betrokkenen in de sport. We hebben ook zaken in de omgeving gedaan, maar we hadden nooit gedacht veel meer betrokken te gaan raken."

"De situatie zoals deze er nu voorstaat geeft nieuwe teams en investeerders een kans in een tijd van veranderingen. Dat zijn de juiste momenten om nieuwe zaken aan te boren. Wij zitten in het midden van de veranderingen. Wij denken dat wij een kans hebben om de sport binnen te komen en verder te bouwen op een platform dat zichzelf aan het veranderen is. Wij kunnen daar een onderdeel van worden."

"Het wordt lastig voor een nieuw team, daarom willen wij zaken doen met Renault. We zouden nog steeds een zelfstandige constructeur worden, maar met een solide basis", aldus Lopez.