Jol: "Ajax vervalt in oude fout"

Ajax-trainer Martin Jol zag zijn elftal vandaag in de wedstrijd tegen FC Utrecht vervallen in oude fouten. Ajax wist geen enkele kans te benutten en ging met 2-0 ten onder in de Domstad.

"We komen vooral tijdens uitwedstrijden in de problemen als we de kansen niet benutten. We zijn dan niet in staat om de nul te houden. Dan wil je nog wel eens tegen een nederlaag aanlopen. Ik ben dus niet geschrokken. Ik ken deze ploeg," zei Jol.

"Veel tegenstanders bestrijden ons vanuit een compacte verdediging. We hebben spelers die vier van de vijf wedstrijden dan toch toeslaan. Dat hebben ze ook de laatste duels steeds weer gedaan. Soms lukt het niet en dan gaat het fout. FC Twente en PSV laten in tegenstelling tot het vorige seizoen weinig liggen. Op deze manier wordt het moeilijk om kampioen te worden. Maar volgens mij kunnen we in de komende 18 duels nog 54 punten halen. Het moet soms ook een beetje meezitten. FC Utrecht mist tegen PSV zeven opgelegde mogelijkheden. Het is dan denk ik niet de kwaliteit van PSV dat het uiteindelijk gelijk wordt."