Uitslag Sporting Portugal - sc Heerenveen

Sc Heerenveen heeft in de Europa League gelijk gespeeld tegen Sporting Portugal. In de Algarve werd het 1-1, waardoor de Friezen tegen FK Ventspils moeten winnen om nog hoop te houden op het bereiken van de volgende ronde.

Bij Heerenveen waren alle twijfelgevallen inzetbaar, waardoor trainer Jan de Jonge een luxeprobleem had. Het zette de club niet aan tot goeie daden in de eerste minuut, want Michael Dingsdag kopte verkeerd terug, waarna Liedson op Vandenbussche af kon lopen, maar de doelman gaf geen krimp. Beide ploegen zochten de aanval, maar grote kansen kwamen er tot vlak voor rust niet. Met nog een paar minuten in de eerste helft te spelen was het Elm die een wipballetje maar net mis zag gaan.

Net na de rust was het Oussama Assaidi die de score namens de Friezen opende. De ploeg van De Jonge kon niet doordrukken en werd na een uur spelen vastgezet door de Portugezen die al snel drie goede kansen misten. Aan de andere kant miste Papadopulos nog de kans op de 0-2, waarna de wedstrijd in een overwinning voor Heerenveen leek te eindigen. Lissabon sloeg op dat moment toe, want Grimi scoorde op zijn Portugees de 1-1. Hierdoor moet Heerenveen hopen dat Sporting haar sportieve plicht tegen Hertha BSC doet en het laatste groepsduel wint. Zelf moeten de Friezen dan winnen van het al uitgespeelde FK Ventspils uit Letland.

Sporting Portugal - sc Heerenveen 1-1
47’ Assaidi 0-1
90+1’ Grimi 1-1

Toeschouwers: 14.000
Scheidsrechter: Královec (Tsj)
Stadion: Estádio José Alvalade, Lissabon
Gele kaart: Liedson (Sporting Portugal), Popov, Elm (sc Heerenveen)

Opstellingen

Sporting Portugal: Rui Patrício, Pedro Silva, Carriço, Polga, Caneira (Grimi/46), Moutinho, Adrien, Matías Fernández (Izmailov/46), Veloso, Liedson, Hélder Postiga (Caicedo/79)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Losada, Grindheim (Väyrynen/72), Elm, Beerens, Papadopulos (Paulo Henrique/80), Assaidi (Elyounoussi/85)