Uitslag PSV - Sparta Praag

PSV heeft vanavond de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Sparta Praag met 1-0 gewonnen. Hierdoor hebben de Eindhovenaren zich voor de tweede ronde geplaatst.

In de eerste helft was het PSV die de wedstrijd domineerde, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Een vrije trap van Dzsudzsák ging naast en Reis kopte in de handen van keeper Blazek. Op slag van rust was PSV wel gevaarlijk. Allereerst blokte wederom Blazek een schot van Pieters en in de rebound wist hij Rodriguez van scoren te houden. Even daarna was het Rodriguez die op de lat kopte.

PSV was ook in de tweede helft beter, al speelde het wel slordig. Het tempo was ook te laag om de Tsjechen echter onder druk te zetten. In de slotfase zette PSV nog een keer aan en dat leverde wat kansen op. Een vrije trap van Dzsudzsák werd ook maar net gestopt door Blazek.

In de laatste minuut kwam dan alsnog de treffer voor de Eindhovenaren. Een kopbal van Engelaar, op aangeven van Lazovic, werd door aanvoerder Repka in zijn eigen doel gewerkt.

PSV - Sparta Praag 1-0
’90+1 Repka 1-0 e.d.

Toeschouwers: 26.000
Scheidsrechter: Ingvarsson (Zwe)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Manolev(PSV), Repka, Wilfried, Husek (allen Sparta Praag)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Rodríguez (Ooijer/78), Salcido, Pieters, Afellay, Bakkal (Toivonen/62), Engelaar, Lazovic, Reis, Dzsudzsák

Sparta Praag: Blazek, Kusnír, Repka, Hoheneder, Pamic, Vacek (Proednikov/90+4), Kucka, Husek, Zofcák (Kadlec/68), Wilfried (Kalouda/90), Holenda