Toekomst Krol onzeker bij Pirates

De toekomst van trainer Ruud Krol bij Orlando Pirates is alles behalve zeker. De Nederlander verloor woensdag met 1-0 van Jomo Cosmos, de ploeg helemaal onderaan op de ranglijst.

"Orlando Pirates is een hectische club", aldus Ruud Krol tegenover ELF Voetbal. "Er gebeurt altijd wat. Ik ben hier nu anderhalf jaar, maar als je me vraagt hoe lang ik hier nog blijf, dan zeg ik dat dát van de resultaten afhangt." Na de nederlaag zakte de Pirates terug naar de zevende plaats. "Van de Pirates wordt verwacht dat ze ieder duel winnen en dat is niet altijd mogelijk. Pirates is een grote club. Overal waar we spelen, hebben we een grote aanhang. Dat geeft sfeer maar brengt ook druk met zich mee. Zeker nu. Wij zijn met vier spelers hofleverancier van het nationale team. Helaas zijn die nu allemaal geblesseerd. Dat scheelt een slok op een borrel natuurlijk. Maar men verwacht dat ik ook met tweede divisiespelers kampioen word. De jonge jongens die nu spelen, hebben weinig ervaring maar voelen de druk van het moeten presteren. Ik moet roeien met de riemen die ik heb. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer." aldus Krol.

Aankomende zaterdag speelt Krol met de Pirates tegen middenmoter Arrows. Ajax Cape Town speelde afgelopen dinsdag met 1-1 gelijk tegen koploper SuperSport. Onder leiding van trainer Foppe de Haan staat Ajax CT momenteel op de vierde plaats en speelt zaterdag uit tegen Bidvest Wits.