Wuytens: "NAC is uit even gevaarlijk als thuis"

FC Utrecht staat na de 0-0 van vorige week in De Kuip nog steeds op plek vijf in de Eredivisie. Morgen wacht NAC Breda in de Galgenwaard. Verdediger Jan Wuytens is zich bewust van de kracht van de bezoekers uit Brabant.

De ploeg uit Breda staat twee plekken onder FC Utrecht op de zevende positie. De Belgische verdediger weet de kracht van NAC. “Ze staan er prima voor in de competitie, het is een degelijke ploeg”, vertelt Wuytens na afloop van de vrijdagtraining aan Goal.com.

De Bredanaars zijn een geduchte opponent, met af en toe wat opvallende uitschieters. Zo verloor de ploeg met 6-0 op bezoek in de Amsterdam ArenA, maar werd buurman Willem II met 4-0 opgerold. “NAC heeft misschien een paar uitschieters, maar ze staan er wanneer ze er moeten staan. Het is een stugge ploeg met veel ervaring. NAC is uit even gevaarlijk als thuis en het is aan ons om alert te zijn.”

Wuytens kan zijn borst nat maken tegen het beweeglijke trio voorin bij NAC. “Matthew Amoah, Anthony Lurling en Leonardo zijn hele vindingrijke spelers met een goede actie. We moeten in ieder geval n doelpunt meer maken dan NAC.”

Na twee verliespartijen waarbij de ploeg zes treffers tegen kreeg, hield FC Utrecht tegen Feyenoord weer ‘de nul’. “Het voelt weer lekker, zeker als je bij Feyenoord een punt kunt pakken. Verdedigend moeten we die lijn nu doortrekken en op ‘de nul’ blijven spelen. De drie punten zijn de bedoeling en thuis moet dat altijd kunnen.”