Uitslagen Jupiler League speelronde 18

Dit weekend werd in de Jupiler League de achttiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende maandag.

Excelsior is de winnaar geworden van de tweede periode. De ploeg uit Rotterdam kwam bij FC Oss in de 36e minuut op voorsprong door een doelpunt van Fernandez. In de 68e minuut kwam FC Oss langszij via Fachtali. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar Van Peppen nam daar geen genoegen mee en zorgde in de 93e minuut voor de beslissing in de wedstrijd: 1-2. Aangezien Cambuur met 0-1 verloor bij FC Zwolle, en ook FC Den Bosch met 2-1 ten onder ging bij Helmond Sport, kon Excelsior verrassend de periodetitel binnenhalen.

FC Emmen is weer van de laatste plaats af dankzij een 4-1 overwinning op concurrent FC Eindhoven. Eindhoven kwam op voorsprong dankzij Nelemans, tien minuten later maakte Stroeve gelijk. In de 72e minuut was het opnieuw Stroeve die de 2-1 maakte. In de slotfase waren het Houtkoop en Malenovic die de voorsprong verder uitbouwden. Emmen steeg door de overwinning naar de zeventiende plek, EIndhoven staat nu negentiende.

Go Ahead Eagles ging op bezoek bij FC Dordrecht en ging door doelpunten van Sequeira en Kalisse met een 2-0 nederlaag weer naar huis. Aangezien achtervolger Cambuur dus ook verloor, blijven de Eagles wel koploper. De Graafschap steeg door een 4-1 overwinning op Haarlem naar de tweede plek. Haarlem staat nu laatste.