Ook Lotus en Manor lid van FOTA

De Formula One Teams' Association (FOTA) heeft Lotus F1 en Manor Grand Prix toegelaten als leden. Dit betekent dat alle teams die in 2010 op de grid staan lid zijn van de organisatie. Eerder deze winter waren US F1 en Campos Meta al toegelaten als lid.

De bestuursleden van de FOTA kwamen eerder deze week bijeen om zowel het lidmaatschap van de teams als de toekomst van de Formule 1 te bespreken. Ook kwamen de verkiezingen van de topmensen aan de orde, want zowel president Luca di Montezemolo als vice-president John Howett treden af. Eén van de plannen die besproken is, is het gezamenlijk lanceren van de auto's voor 2010. Dit zou moeten gebeuren vlak voor de testsessies in februari losbarsten.

Dit laatste idee zal volgende week besproken worden met Formule 1-baas Bernie Ecclestone en aandeelhouder CVC en is bedoeld om de kosten in de sport verder terug te brengen. Daarnaast is aan de orde gekomen welk team recht heeft op het laatste slot op de grid in 2010. Toyota heeft het ondanks het stoppen voorlopig nog in handen, terwijl Sauber er op aast. Waarschijnlijk zal pas volgende maand na vergaderingen van een Formule 1-commissie en van de World Motor Sport Council duidelijk zijn wat er met het dertiende slot gaat gebeuren.