Roberto Carlos keert terug naar Brazilië

Roberto Carlos heeft aan alle speculaties omtrent zijn toekomst een einde gemaakt. De Braziliaanse linksback van Fenerbahçe keert in januari terug naar zijn vaderland. Een terugkeer naar Real Madrid behoort hiermee niet meer tot de mogelijkheden.

Real-middenvelder Guti sprak onlangs nog lovend over Roberto Carlos. De lofzang van de Spanjaard heeft de back niet verleid tot een terugkeer naar de Spaanse hoofdstad. "Mijn Europese cyclus is ten einde", aldus Roberto Carlos in een officiële verklaring.

"Ik heb trainer Christoph Daum al verteld dat ik er in de winterstop een punt achter zet. Mijn vrouw is zwanger en ik wil meer tijd besteden aan mijn familie."

Twee Braziliaanse clubs zijn in de race om de 36-jarige Roberto Carlos vast te leggen. "Zoals het er nu voor staat is de kans vijftig procent dat ik voor Santos ga spelen en vijftig procent Corinthians. Ik hoop dinsdag een beslissing over mijn toekomst te hebben genomen en mijn dienstverband bij Fenerbahçe in alle rust af te kunnen maken."