Atkinson bereikt kwartfinales in Qatar

Vanessa Atkinson heeft de kwartfinales bereikt van de Qatar Squash Classic 2009. De 33-jarige squashster, in Doha als tiende geplaatst, versloeg in de tweede ronde de hoger aangeslagen Kasey Brown (8) uit Australië.

De Nederlandse moest op de warme banen in Qatar hard werken voor haar zege. Lange rally’s waren door de hoge temperatuur een vereiste en Atkinson kon de mentale discipline die daarmee gepaard gaat goed opbrengen. Hierdoor stond er na 41 minuten een 11-9, 11-9, 8-11 en 11-5 stand op het scorebord. Het was voor Atkinson, in 2004 nog wereldkampioene, overigens pas de eerste keer sinds maart vorig jaar dat ze een speelster versloeg die hoger staat op de wereldranglijst. Brown is de nummer elf van de wereld, onze landgenote staat een plaatsje lager op de mondiale ranglijst.

In de volgende ronde van het prestigieuze squashtoernooi in het Midden-Oosten moet Atkinson het nu opnemen tegen Rachael Grinham. De als tweede geplaatste Australische was oppermachtig in haar partij tegen Annie Au uit Hong Kong.

Laurens Jan Anjema komt later vandaag nog in actie in het herentoernooi. Hij neemt het dan op tegen Nick Matthew (4) uit Engeland.

Submitter:  Bron: FOK!sport