Ecclestone: "Silverstone heeft weinig tijd meer"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft de bazen van het circuit van Silverstone gewaarschuwd dat als ze in de komende weken het contract niet tekenen dat de race van de kalender geschrapt wordt. Op 11 december komt de World Motor Sport Council bijeen in Monaco en dan moet het contract getekend zijn.

Dat er nog geen contract tussen Silverstone en Ecclestone ligt komt door een financieel geschil. Silverstone kan niet betalen wat Ecclestone wil hebben en uitzicht op een doorbraak lijkt er niet te zijn. Als er niet voor 11 december getekend is dan vervalt de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2010.

"De World Motor Sport Council zal bijeen komen en dan halen we het van de kalender af, we moeten dan wel. We hebben geen andere keus als er geen contract ligt," zei Ecclestone in The Times. "Het ligt dicht bij elkaar en dat weten ze. Het zijn niet de voorwaarden, maar of investeerders hun willen ondersteunen en het risico willen dragen."

"We willen graag een Britse Grand Prix en ik heb er verschrikkelijk veel tijd in gestoken om dat voor elkaar te krijgen, maar het bestaat niet dat Silverstone een uitzonderingspositie krijgt. Waarom zou dat zo moeten zijn?"