Uitspraak verwacht rechtszaak N.Technology en FIA

Op dinsdag 10 november wordt een uitspraak verwacht in de rechtszaak van N.Technology tegen de FIA. N.Technology is een van de nieuwe F1-teams die zich had aangemeld om mee te doen in 2010, maar de eigenaar trok zich uiteindelijk terug.

Het ging MSC, de Italiaanse eigenaar van N.Technology, om het selectieproces dat de FIA hanteerde in de zomermaanden. Een eerste hoorzitting had vorige maand plaats en de uitspraak van die zitting wordt dinsdag verwacht. MSC claimt dat de procedures voor de nieuwe inschrijvingen niet goed gevolgd zijn en dat er geen transparantie in het hele proces was. Als het verdict zich tegen de FIA uitspreekt, zal er zeer waarschijnlijk een beroep volgen.

Het management van de FIA is sinds de hoorzitting veranderd en momenteel is Jean Todt de nieuwe voorzitter van de internationale autosportbond. De F1-inschrijvingen werden bekend gemaakt en de gekozen teams zijn sindsdien hard aan het werk om zich voor te bereiden op het seizoen 2010, daarmee is het een voldongen feit - waardoor het niet mogelijk is om het besluit terug te draaien om N.Technology nog toe te laten. Het bedrijf zelf heeft mogelijk het hele F1-project niet verder doorgezet en dus zou het - mocht er een team weg vallen - niet mogelijk zijn om nog in het F1-circus te stappen.

Op die manier kan het gerechtshof alleen een vorm van compensatie toekennen aan het Italiaanse bedrijf MSC indien het van mening is dat het team onterecht uitgesloten werd van het selectieproces.