Makaay: "Schrijf mij nóóit af"

Roy Makaay heeft zich resoluut uitgelaten over de kritiek op zijn persoon. In het blad Voetbal International pareert de spits van Feyenoord alle kritieken.

De Nederlandse critici verwijten de oud-international niet actief genoeg te zijn binnen de lijnen én zijn van mening dat Makaay zich opnieuw moet bewijzen. De goalgetter zucht die vermoeiende stellingen weg.

"Ik word wel een beetje moe van die verhalen", vertelt Makaay. "Alsof tien spelers keihard werken en ik alleen maar balletjes sta af te wachten. Toen ik nog bij Bayern München speelde, móest je wel inzet tonen. Als jij je best niet deed, kreeg je dat altijd te horen. Ik heb in al die jaren niets gehoord."

Door de schorsingen van Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé krijgt Makaay de kans zich opnieuw in de kijker te spelen, maar zelf denkt hij daar anders over. "Bewijzen, dat vind ik onzin. Wat heb ik nog te bewijzen?", foetert de voormalig topscorer.

"Ik bewijs me al vijftien jaar op het hoogste niveau. Daarom stoorde het me ook dat er vorige week in de krant de vraag werd gesteld of ik het nog wel kon. Wat een onzin. Je moet mij nóóit afschrijven."