Geen leven meer door WoW

Een Amerikaan zou geen Amerikaan zijn, als hij niet naar de rechtbank zou stappen om elke tegenslag in zijn leven. Zo ook Erik Estavillo, deze Amerikaan claimde geen leven meer te hebben door World of Warcraft. Uiteraard kan dat niet zijn eigen schuld geweest zijn, dit komt allemaal door die gemene Blizzard. Voor al dit lijden eist Erik een schadeclaim van 1 miljoen dollar (Omgerekend zo'n 18 euro).

Volgens Erik is zijn verslaving ontstaan door de "geniepige en bedrieglijke praktijken" van Blizzard. Door bijvoorbeeld de loopsnelheid zo laag te houden zou de game hem zoveel tijd kosten zodat het in de weg staan om 'echt te leven'. Estavillo is behoorlijk ver gevorderd, zo heeft hij al 5000 goudstukken verzameld en een uitgebreid scala van mounts en skills. Wat hij bereikt heeft in zijn echte leven zal daardoor minder indrukwekkend zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Estavillo een gamebedrijf verantwoordelijk stelt voor de tegenslagen in zijn leven. Zo klaagde hij eerder Microsoft aan vanwege de stress die zijn kapotte Xbox 360 hem opgeleverd had.