Naughty Dog behandelt klachten Uncharted 2 MP

Uncharted 2: Among Thieves wordt door veel PS3-gamers als een van de beste games op de PlayStation 3 beschouwd. In vele aspecten is hij beter dan zijn voorganger en ook de toevoeging van online multiplayer is goed ontvangen. Natuurlijk wordt er achteraf altijd het een en ander aangepast om de balancing aan te passen en dat soort zaken.

Een van de aanpassingen in de laatste update van Uncharted 2 is een penalty voor spelers die een multiplayer match vroegtijdig verlaten. De eerste keer krijgt de speler alleen nog maar een waarschuwing, maar elke volgende keer zal er 40.000 dollar van het totaal beschikbare geld binnen de game afgehaald worden.

Veel gamers hebben nu geklaagd over het feit dat dit in veel gevallen onterecht gebeurt, aangezien dit ook gebeurt als de connectie wegvalt, de PS3 hangt of zich andere internetproblemen voordoen. Er zijn genoeg gamers die intussen gefrustreerd zijn doordat er intussen veel geld weg is, en de ranking niet meer zo hoog als voorheen.

Arne Meyer van Naughty Dog heeft intussen een reactie gegeven op de klachten die luidskeels geuit worden. Voorlopig zal Naughty Dog achter de beslissing blijven staan om dit zo af te handelen. Natuurlijk luistert Naughty Dog wel naar de klachten en eventuele suggesties die gamers erover hebben, maar Naughty Dog is van mening dat ze de juiste beslissing genomen hebben. Een quote van Arne Meyer:

quote
Currently we’re confident we’ve made the right decision regarding penalties for leaving the match—remember you don’t get docked any cash for the FIRST time. We’re keeping a close eye on in-game stats and forums and we will make adjustments if and when we feel they are warranted

Aangezien online gaming altijd zeer competitief is, is het niet vreemd dat sommige gamers hierover boos zijn. Maar Naughty Dog houdt de multiplayer scherp in de gaten, dus misschien dat ze de beslissing terug gaan draaien danwel aanpassen.