Van Gelder mist komende Spelen door schorsing

De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) heeft ringenspecialist Yuri van Gelder een schorsing opgelegd van één jaar. In die periode mag Van Gelder niet meedoen met officiële turnwedstrijden en niet gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van de sportbond.
 
In juni op het Nederlands kampioenschap werd de Nederlands kampioen betrapt op het gebruik van cocaïne doordat er sporen in zijn urine waren aangetroffen. De turner gaf dat ook toe. De KNGU had al in juli aangekondigd dat Van Gelder geschorst zou worden. De werkgever van de voormalig Europees en wereldkampioen, Defensie, ontsloeg de Lord of the Rings vanwege zijn drugsgebruik.

De straf die nu uitgevaardigd is door de Tuchtcommissie wordt met terugwerkende kracht vanaf 13 juli toegepast. In juli 2010 mag Van Gelder weer deelnenen aan wedstrijden. Maar zijn deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen is uitgesloten. Het ICO heeft besloten dat elke sporter die langer dan zes maanden geschorst wordt, niet mee mag doen met de eerstvolgende Zomer- en Winterspelen.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.