EHL: HC Rotterdam groepswinnaar

HC Rotterdam gaat als groepswinnaar door naar de tweede ronde van de Euro Hockey League die dit weekend in Barcelona werd afgewerkt. De Rotterdammers lieten zondag het Ierse Pembroke Wanderers kansloos: 6-1.

Net als zaterdag tegen het Schotse Kelburne HC (6-0) kwam Rotterdam ook tegen Pembroke snel op voorsprong. De sterk spelende Paul Maas maakte de openingstreffer: 1-0. En waar het een dag eerder lang duurde voor de tweede treffer gemaakt werd, viel deze keer de 2-0 al in de dertiende minuut. Jeroen Hertzberger zette zijn handtekening onder de fraaie goal.

Diezelfde Hertzberger was halverwege het tweede kwart, duels in de EHL worden in vier delen afgewerkt, verantwoordelijk voor de 3-0. Kort daarna deed Alan Sothern namens de Ieren wat terug uit een strafcorner: 3-1. Een goal die niets meer zou zijn dan een eretreffer, want Rotterdam ging ook in het derde en vierde kwart door met scoren.

Robert van der Horst maakte uit een korte hoekslag zijn eerste EHL-doelpunt (4-1) en Hertzberger maakte zijn derde van de warme middag (5-1). Phil Burrows zorgde kort voor tijd voor het slotakkoord (6-1), waardoor de ploeg van coach Hans Streeder na twee ruime zeges overtuigend groepswinnaar is geworden.

n het weekend van 24 en 25 oktober komen HC Amsterdam en HC Bloemendaal in actie en dan bij hockeyclub St. Germain in Parijs.