TVC Amstelveen verovert Super Cup

TVC Amstelveen heeft de Super Cup in het volleybal van het seizoen 2009-2010 op zijn naam geschreven. In het Omnisportcentrum in Apeldoorn werd er een 3-0-overwinning behaald door de nieuwe fusieclub uit Amstelveen.

Al in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat het team van de nieuwe Amerikaanse coach van TVC Amstelveen, Chris Gonzalez, beschikt over meer individuele klasse dan haar Apeldoornse tegenstandsters.

Onder aanvoering van Floortje Meijners werden de punten aan Amstelveense zijde makkelijk op het bord gebracht. Dit in tegenstelling tot uitdager Dros/Alterno uit Apeldoorn. Hier moest voor ieder punt enorm hard gevochten worden en werden er weinig makkelijke punten gescoord. Zelfs met het gegeven dat TVC Amstelveen pas een week in de huidige samenstelling bij elkaar is, werd de eerste set toch met ruime cijfers gewonnen, 25-16.

In de tweede set werd er al snel een voorsprong van enkele punten genomen door TVC Amstelveen. Dit verschil bleef lang staan ondanks enkele wissels aan de kant van Dros/Alterno. Zo kwam Quirine Oosterveld in het veld voor Bianca Gommans. Na een knap slotoffensief aan de zijde van Dros/Alterno verloren de Apeldoornse dames de set echter wel met 25-22.

Aan het begin van de derde set serveerde international Robin de Kruif haar ploeg naar een 6-1-voorsprong. Deze voorsprong werd door goed aanvalsspel van Anne Buijs en Meijners uitgebouwd naar 12-3. Na een sterk middenstuk van Dros/Alterno kwam het team van coach Matt van Wezel terug in de set, maar met een nieuwe serie vanaf de servicelijn van ditmaal Maret Grothues liep de voorsprong weer op tot 21-12. TVC won deze set met 25-15 en daarmee ook de wedstrijd.

Dros/Alterno coach Matt van Wezel was realistisch in zijn commentaar: "Wij zijn op ieder vlak overklast. Het was ook niet zo dat we met een aanpassing de wedstrijd hadden kunnen keren. Daarvoor was het klasseverschil gewoon te groot. Maar ook hier leren we van en kunnen we de volgende stappen proberen te zetten in het vervolgtraject."

Submitter:  Bron: FOK!sport