Vettel zet titel nog niet uit het hoofd

Sebastian Vettel zet de wereldtitel in de Formule 1 na zijn winst in Japan nog niet uit zijn hoofd. De Duitser stond 25 punten achter klassementsleider Jenson Button, maar met nog twee races te gaan zijn daar nog maar zestien van over.

Vettel boekte op Suzuka zijn derde overwinning van het seizoen. Wil de Red Bull-coureur de titel winnen, dan moet hij bij de volgende race in Brazilië zeven punten meer halen dan Button. Gelet op de gebeurtenissen in 2007 toen Kimi Räikkönen met nog twee races te gaan op zeventien punten achterstand van Lewis Hamilton stond en alsnog de titel pakte, acht Vettel zich niet kansloos.

"Voor vandaag was het simpel: we moesten winnen. Ik heb alle risico's genomen en dat heeft zich uitbetaald. Als je naar het kampioenschap kijkt, dan is het beter, maar het is nog steeds een groot gat," zei Vettel. "Maar we hebben gezien, zoals twee jaar geleden, dat alles kan gebeuren en alles nog mogelijk is. We moeten in de komende twee races precies hetzelfde als nu doen en dan zien we wel wat de anderen doen."

"Het is een grote eer en een groot plezier om deze auto's vele malen in een jaar op zondag te mogen besturen. Maar het belangrijkste is de uitdaging. We willen weten wie de beste is en wie de beste over een heel jaar is. Het ultieme doel is het behalen van het kampioenschap en daarvoor ben ik hier en daarom doen we dit ook."

Vettel besefte wel dat de start van zijn race het belangrijkste van de dag was, alsmede het behalen van de achtste plaats van Button. "Bij de start was het close met Jarno Trulli naast mij en Lewis Hamilton achter mij. Ik had de binnenlijn en daardoor het voordeel voor de eerste twee bochten, maar ze kwamen nog steeds erg dichtbij. Na bocht twee realiseerde ik mij dat ik voorop lag en daarna pushte ik elke ronde weer om daarna de race te kunnen controleren."