Tweede plaatsen voor Pang en mixeddubbel

Eric Pang is er niet in geslaagd om de badmintonfinale van het Bitburger Saarlorlux Open, het Grand Prix-toernooi in Saarbrücken, op zijn naam te schrijven. De Nederlands kampioen - als vijfde geplaatst - begon zeer sterk tegen Jan Jörgensen, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Maar na de verrassende 21-12 winst van Pang kwam de Deen zeer sterk terug. Met 13-21 en 15-21 schreef hij het toernooi dat gedoteerd was met 50.000 dollar op zijn naam.

De mixeddubbel Paulien van Dooremalen en Ruud Bosch verloor de finale van de nummer één geplaatsten Mie Schjoett-Kristensen/Mikkel Delbo Larsen. Het Deense duo won met 21-17 en 21-16.

Voor de Nederlandse selectie was het de laatste belangrijke test voor het komende Grand Prix-toernooi, de Yonex Dutch Open, dat van 13 tot 18 oktober in het Topsportcentrum Almere gehouden wordt.

Submitter:  Bron: FOK!sport