Toyota loopt Kubica waarschijnlijk mis

Toyota F1-baas John Howett acht het niet waarschijnlijk dat Robert Kubica volgend jaar voor zijn team zal rijden. Het Japanse merk had hoog ingezet op de komst van de Pool, maar deze gaat waarschijnlijk naar Renault. Nu moet Toyota haar opties voor volgend jaar opnieuw bekijken.

Van de huidige rijders Timo Glock en Jarno Trulli lopen de contracten eind dit jaar af en het is onzeker of het duo ook volgend jaar bij Toyota rijdt. "Het lijkt er op dat we Robert niet hebben. Dus we moeten volgende week bekijken wat we gaan doen," zei Howett tegen de BBC. Over Trulli zei de Brit het volgende: "We moeten afwachten en kijken wat het wordt. Hij verrichte hier (in Japan, red.) goed werk, maar we moeten naar het hele seizoen kijken en mogelijk op onze beslissing terugkomen. We kunnen nu niets uitsluiten."

"Het hangt er echt vanaf of de rijdersmarkt de komende weken gaat bewegen en zich iemand aandient die wij beter achten, dan moeten we diegene nemen. Jarno reed hier prima, maar we hebben nog een beetje meer nodig dan dat voor de eerste plaats."

Toyota gaat nu mogelijk op jacht naar de diensten van Kimi Räikkönen. Het contract van de Fin bij Ferrari is afgekocht voor 2010 en daarom is de wereldkampioen van 2007 een interessante optie. De verwachting is echter dat The Iceman terug zal keren bij Mclaren.