Massa test spoedig met Ferrari F2007

Felipe Massa zal snel weer in een Formule 1-bolide zitten. De Braziliaan zal ergens in de komende weken met een Ferrari F2007 op het circuit van Fiorano gaan rijden.

De testdatum is nog niet bekend omdat Massa eerst nog medische tests moet ondergaan. Hij herstelt goed van het letsel dat hij opliep nadat een veer zijn helm raakte in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De Ferrari-coureur zou al bijna weer even hard trainen als voor het ongeval. De test in de Formule 1-auto is een eerste stap op weg naar het raceklaar worden voor 2010, te meer omdat de officiële tests pas in februari weer beginnen.

Massa zal volgens Ferrari-teambaas Stefano Domenicali niet in zijn thuisland Brazilië kunnen racen, maar een verrassende terugkeer voor de laatste race in Abu Dhabi is niet uitgesloten. Over de test zei de Italiaan: "Ik weet nog niet wanneer. Dat beslissen we deze week, want morgen gaat Felipe naar Maranello. Hij blijft een week bij het team en gaat in de simulator oefenen en ook ondergaat hij fysieke training. Daarna beslissen we wanneer hij mag testen, omdat hij hiervoor ook een medische keuring van de FIA moet ondergaan."

"Massa zal niet in Brazilië rijden en Abu Dhabi is hoogst onzeker. Het doel in Bahrein volgend jaar. We willen zeker weten dat hij fysiek weer in orde is, net zoals we dat wilden bij Michael Schumacher afgelopen zomer." Deze testen moeten door het testverbod plaatsvinden met bolides die minimaal twee jaar oud zijn. "We moeten in de oude F2007-auto testen, zonder daar aanpassingen aan te doen. Dit betekent een klantenauto met GP2-banden."