Teams willen F1-kalender aanpassen

De Formule 1-teams willen een gesprek met Formule 1-baas Bernie Ecclestone over de kalender voor volgend jaar. De teams willen de kalender aanpassen, omdat het reizen tussen de Grand Prix niet altijd logisch verloopt.

De teams verenigd in de FOTA zijn het eens met de seizoensstart op 14 maart in Bahrein, maar de races van Monaco en Turkije zit slechts een week. Bij deze races komt de logistiek in de problemen. FOTA vice-voorzitter en Toyota F1-president John Howett wil de issues ter discussie stellen.

"Er moeten een discussie volgen over de toegevoegde race. Logistiek gezien zijn er uitdagingen die grondig aangepast moeten worden. Als je van Turkije een vliegevenement maakt, dan kom je voor Montreal in de problemen. Dat zijn zaken die we op moeten lossen."

De race in Monaco staat op het programma op 23 mei. Een week later staat de Grand Prix van Turkije op de voorlopige kalender. Mocht deze race een week uitgesteld worden, dan moeten alle spullen drie dagen later in Canada zijn, iets wat erg lastig is.