Valverde: "Madrid komt steeds dichterbij"

Alejandro Valverde finishte als 31e in de zestiende etappe in de Vuelta a España van vandaag. Die ging van Córdoba naar Puertollano over een afstand van 170,3 kilometer. De Spanjaard ziet het einde steeds dichterbij komen.

"Toen ik vanmorgen in het routeboekje keek, leek het dat de etappe van vandaag bijna vlak was, maar de werkelijkheid was heel anders. En zelfs als de etappe een nogal klassieke was geweest met een ontsnapping en aan het eind een sprint, de dag was toch lang", vertelde Valverde na afloop.

"De laatste kilometers waren erg nerveus met een boel spanning in de groep omdat te veel renners terug naar de voorste posities probeerden te komen om aan een sprint mee te doen. Dat gedrag had de valpartij tot gevolg op iets meer dan drie kilometer voor de meet", aldus de Spanjaard. "Gelukkig kon ik de crash vermijden en Madrid is elke dag een stukje dichterbij", besloot de renner van Caisse d'Epargne.

Vooraan in het algemeen klassement waren geen veranderingen. Valverde staat nog eerste, gevolgd door onze landgenoot Robert Gesink (Rabobank) op 31 seconden en Samuel Sanchez voor Euskaltel-Euskadi staat derde op 1 minuut en 10 seconden.

Submitter:  Bron: FOK!sport