'Fuji-Servetto blijft gewoon bestaan'

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Fuji-Servetto toch blijven bestaan. Eerder lieten de eigenaren van de wielerformatie, Josean Matxin Fernandez en Mauro Gianetti, weten hun eigen weg te willen gaan, maar dit wordt nu door de eerstgenoemde ontkend.

"Ik weet niet waar die geruchten vandaan kwamen, tot nu toe hebben we nog niks besloten. Gianetti en ik bezitten allebei 50% van de ploeg en onze relatie is nog altijd prima," liet Matxin Fernandez in een reactie weten. "Fuji en Servetto blijven gewoon als sponsors aan onze ploeg verbonden, maar we zijn nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor om de structuur in 2010 te handhaven."

De Spanjaard gaf wel toe dat het niet meevalt om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. "Het is niet gemakkelijk, het is een ingewikkelde taak. Daarom zijn alle renners vrij om een nieuwe ploeg te zoeken."

Mochten alle puzzelstukjes toch nog op hun plaats vallen, dan verwacht Maxtin Fernandez dat Fuji-Servetto ook in 2010 aan de start van de grote rondes zal verschijnen. "Logischerwijs doen we zowel aan de Giro, de Tour en de Vuelta mee. We hebben onze straf namelijk uitgezeten, net als Astana destijds."