Van Marwijk sluit terkeer Van der Sar niet uit

Bondscoach Bert van Marwijk sluit een terugkeer van doelman Edwin van der Sar bij het WK volgend jaar in Zuid-Afrika niet uit. De 38-jarige keeper verklaarde dat hij niet afwijzend tegenover een eventuele rentree zou staan.

Van Marwijk kreeg de uitlatingen van Van der Sar voor de oefeninterland tegen Japan voorgeschoteld. "Ik heb gehoord hoe Edwin zich erover heeft uitgelaten. Tijdens het voetbalgala maandag zat ik naast hem. Evenals Edwin zeg ik dat hij eerst fit moet worden en dan zien we daarna wel hoe alles verder loopt. Op dit moment is Van der Sar voor mij geen discussie."

"Als keeper stijgt Edwin boven de concurrentie uit. Laten we desondanks en nogmaals eerst afwachten hoe fit hij wordt," zei Van Marwijk over de voormalig international voor wie de deur open staat. Ook Ruud van Nistelrooy is wat hem betreft welkom. "Ruud heeft bedankt toen ik aantrad. Als hij zich weer beschikbaar wil stellen voor Oranje, dan hoor ik het graag. Hij heeft mijn telefoonnummer. Maar ook hij moet eerst fit worden."