Grand Prix Australië gaat door

De Grand Prix van Australië gaat volgend jaar maart gewoon door. De organisator van deze race bevestigde dit. Directeur Ron Walker dreigde eerder de race in Melbourne niet in de kalender op te nemen wegens de aanhoudende meningsverschillen tussen de teams en de FIA.

Walker zet dit echter niet door omdat de overkoepelende organisatie FIA en de teams na vergaderen toch nog een akkoord hebben bereikt. Samen tekenden ze in Parijs de nieuwe Concorde-overeenkomst.

De twaalf teams die volgend jaar actief zijn hebben het allen het verdrag ondertekend. Alleen BMW Sauber, dat volgend jaar niet meer aan de Formule 1 deelneemt, heeft niet getekend. De nieuwe teams Manor Grand Prix, Camos Meta en US F1 hebben zoals verwacht de overeenkomst ondertekend.

Het akkoord was niet zomaar bereikt. De afgelopen weken waren er steeds meningsverschillen over kostenbesparingen en technische regels. Ferrari, McLaren en Renault dreigden uit de Formule 1 te stappen om zo toch hun zin te krijgen. Zij zouden dan een eigen autoklasse organiseren. Door de komst van het nieuwe akkoord is hier geen sprake meer van.