Sauber wil team redden

Voormalig teameigenaar Peter Sauber werkt samen met Mario Theissen hard om het Formule 1-team BMW Sauber te redden. De toekomst voor de renstal is onzeker geworden omdat BMW de stekker uit het project gaat trekken.

In 2005 verkocht Sauber zijn team aan BMW, maar hij bekommert zich nog altijd om 'zijn' team. "Ik zal alles doen wat ik kan," zei Sauber in Bild. "Ik kan geen wonderen verrichten en ik wil zeker geen teambaas meer zijn. Het probleem is dat er weinig tijd is en dat we snel een oplossing moeten vinden."

Een oplossing zoals bij Honda met Ross Brawn gebeurd is, is volgens Sauber een goede optie. Een beslissing hierover ligt bij BMW. "Ik heb mijn mensen verteld dat ik al mijn contacten aan zal gaan wenden, maar ik kan geen garanties geven. Ik ben de adviseur van BMW, maar alleen zij kunnen de beslissing over de toekomst maken."

"De beste oplossing zal een Ross Brawn-oplossing zijn. Je hebt tenminste tien jaar nodig om een team op te zetten dat een F1-auto kan produceren die mee kan doen. En als we het uit elkaar laten vallen dan kan het zijn dat Zwitserland nooit weer zo'n kans krijgt." Toch vertrouwt Sauber er op dat het goed komt. "Ik moet zeggen dat ik in mijn zeventien jaren in de Formule 1 grotere problemen heb opgelost."