Zenden te duur voor Marseille

Boudewijn Zenden is momenteel op zoek naar een nieuwe club. Het contract van de middenvelder bij Olympique Marseille wordt niet verlengd, daar het voor L'OM financieel niet haalbaar was om Zenden te behouden.

"Pape Diouf (tot voor kort voorzitter van Marseille, red.) heeft me uitgelegd dat ik te zwaar op de begroting van de club drukte," vertelt Zenden aan La Provence. "Bovendien had trainer Didier Deschamps andere prioriteiten en richt hij zich op andere posities."

Een grote klap was het nieuws van Diouf niet voor Zenden. "Ik weet hoe het werkt in de voetballerij en ik koester dan ook geen wrok jegens Marseille. Bij de club heb ik twee formidabele jaren meegemaakt, met hoogte- en dieptepunten."

Waar de voormalig PSV'er zijn loopbaan gaat voortzetten, is nog altijd niet duidelijk. Dubai en Nederland zijn geen opties voor Zenden, die wordt gelinkt aan Fulham. "Ik heb wat dingen lopen in Spanje, Engeland en Italië, maar heb nog geen beslissing genomen. Mijn huis in Aix houd ik in ieder geval aan."