[MotoGP] Uitslag kwalificatie Assen

Valentino Rossi heeft in de kwalificatie voor de TT van Assen de snelste tijd gereden. De Italiaanse MotoGP-coureur kwam tot een tijd van 1;36.025, waarmee hij Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo voorbleef. Casey Stoner bezet morgen de vierde startplaats.

De kwalificatie in Assen begon met veel ronden van alle deelnemers. Lorenzo reed meer dan vijftien ronden achtereen, waarbij hij tot een tijd van 1:37.4 wist te komen. Daarmee bleef hij ruim achter Rossi en Stoner die de snelheid al vroeg te pakken hadden.

Net na halverwege de training was het Stoner die als eerste onder de 1:37 bleef op het TT-circuit. Hij zag Colin Edwards zijn tijd aanscherpen, waardoor er vijf man binnen 0,1 seconde zaten. Rossi was de eerste die er onder door ging, waarna zijn teamgenoot Lorenzo met 1:36,3 deze tijd behoorlijk aanscherpte.

Met nog ruim vijf minuten op de klok ging Rossi naar buiten om te proberen snelle rondetijden te klokken. Met twee minuten te gaan ging de Italiaan rond in een tijd van 1:36,025 met Pedrosa achter zich aan die de slipstream van de Italiaan goed wist te volgen. Achter dit duo wisten nog maar enkele coureurs hun tijden te verbeteren, maar dit gold niet voor Lorenzo en Stoner die kwaad waren omdat ze foutjes hadden gemaakt of in de weg waren gezeten door een andere coureur.

Submitter:  Bron: FOK!sport