KNVB ontvangt nieuwe begroting Eindhoven

De KNVB heeft van FC Eindhoven vrijdag een nieuwe begroting ontvangen. De Eindhovenaren hebben de begroting sluitend weten te krijgen en ze hopen dat zij voor het aankomende seizoen een licentie ontvangen. Dit meldt Omroep Brabant.

Zonder de betreffende licentie mag de club in het seizoen 2009/2010 namelijk niet betaald voetbal spelen. Fortuna Sittard was recentelijk de sigaar, daar de Limburgers geen sluitende begroting indienden. Daaropvolgend ontnam de KNVB hun licentie.

Tot nog toe wil de voetbalbond FC Eindhoven ook geen licentie geven. Volgens de KNVB heeft de club de financiën nog niet op orde, ondanks het feit dat voorzitter Ed Creemers in de afgelopen weken enkele sponsoren heeft binnengehaald.

De KNVB wil Eindhoven enkel een nieuwe licentie geven als de club aan enkele voorwaarden kan voldoen. Zo moet de club alle financiële verplichtingen van dit seizoen nakomen en moet er voor 31 mei een sluitende begroting zijn ingediend, waarmee de club tot de zogenaamde categorie 2 kan doorstromen.