Steels: "Bos moet maand geschorst worden"

Voormalig topsprinter Tom Steels is van mening dat Theo Bos na zijn actie tegen Daryl Impey een maand geschorst moet worden. De Belg vindt de actie van de Rabo-renner in de Ronde van Turkije niet in de sprint thuishoren.

"Een sprint is gevaarlijk en mag niet nóg gevaarlijker worden," aldus Steels die in 1997 in de Tour de France in de sprint een bidon op de grond gooide. "In de sprint zit je vol adrenaline en stress. Ik heb ook eens een stoot uitgehaald, ik weet wat het is. Maar mijn reactie is er één van ongeloof."

"In een sprint moet je je handen aan je stuur houden. Alleen als waarschuwing mag een klein tikje. Als je niet doorkunt, kun je niet door en moet je remmen. Dan moet je wachten tot je wel doorkunt. Dit is geen manier van werken," aldus Steels tegen Sporza.

"Hier niet op reageren is gevaarlijk. Dit mag niet opnieuw gebeuren, anders denken anderen dat dit mag. Eén maand schorsing zou niet slecht zijn," meldde de sprinter die Bos een verstandige renner vond, maar deze actie niet kan waarderen.