Arsenal wil Van Persie tot 2014 binden

Arsenal en Robin van Persie hopen na dit seizoen overeenstemming te bereiken over een nieuw contract. Beide partijen hebben als doel om de verbintenis te verlengen tot 2014, meldt Sportweek.

De onderhandelingen begonnen al aan het begin van dit seizoen, wat volgens Van Persie niet vreemd is. "Een jaar onderhandelen lijkt lang, maar het is vrij normaal," aldus de aanvaller tegenover Sportweek.

Van Persie ging verder met de woorden: "Vorige keer was het binnen twee 'meetings' gepiept, nu nemen we er meer tijd voor. De intentie is er aan beide kanten om mijn contract open te breken en te verlengen. We hebben pas nog een gesprek gehad, maar de knoop is niet doorgehakt."

Het is niet denkbaar dat de partijen er voor het eind van dit seizoen uitkomen. Van Persie: "De trainer heeft aangegeven dat hij even wil wachten tot het eind van het seizoen. In deze periode zijn andere dingen nu net even belangrijker."

Arsenal werd afgelopen zaterdag uitgeschakeld in de FA Cup , maar The Gunners staan nog in de halve finale van de Champions League. Volgende week woensdag is het eerste duel op Old Trafford tegen Manchester United.