Uitslag PSV - Ajax

Om half vijf begon de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Hieronder de uitslag.

In de beginfase kregen de bezoekers wel kansen om op voorsprong te komen, onder meer een kopbal van Cvitanich en gegrabbel van Isaksson bij een vrije trap van Emanuelson. Daarna nam PSV de wedstrijd over. Simons mistte nog wel een penalty, maar Mendez bracht even later PSV alsnog op voorsprong. Via Afellay en Amrabat kwam PSV zelfs op 3-0. Vlak voor rust deed Suárez iets terug door de 3-1 te scoren.

In de tweede helft kreeg PSV via Toivonen en Amrabat meteen weer grote kansen, uiteindelijk was het Culina die de 4-1 scoorde en de wedstrijd besliste. Dzsudzsák maakte met een fraaie vrije trap de 5-1. Ajax miste de puf om zich te herpakken. Sulejmani zorgde nog voor 5-2, maar het slotakkoord was weer voor PSV die via Bakkal de 6-2 eindstand noteerde. Na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap voor AZ definitief een feit.

PSV - Ajax 6-2
22’ Méndez, 1-0
31’ Afellay 2-0
41’ Amrabat 3-0
44’ Suarez 3-1
57’ Culina 4-1
66’ Dzsudzsák 5-1
76' Sulejmani 5-2