Babel is teleurgesteld

Eerder dit seizoen was er sprake van een terugkeer van Ryan Babel naar Ajax maar zijn huidige club, Liverpool, wilde hier niks van weten. Babel moet dit seizoen vaak genoegen nemen met een plaats op de bank of slechts kleine invalbeurten wanneer de wedstrijd al gespeeld is.

"Benítez vindt Ryan te belangrijk", zei zaakwaarnemer Winnie Haatrecht, maar desondanks is de Nederlander zeer ontevreden over zijn rol. Gisteravond werd Liverpool uitgeschakeld door Chelsea in de Champions League waarin de Amsterdammer slechts vijf minuten speeltijd kreeg. "Met deze bijrol ben ik niet blij", zei Babel na afloop tegenover Sportweek.

"Ik heb dit seizoen drie goede gesprekken gehad met trainer Rafa Benítez, waarin hij aangaf dat ik ook het verdedigende aspect niet uit het oog mocht verliezen", vervolgde de teleurgestelde Oranje-international in het medium. "Voor mijn gevoel is dat sterk verbeterd, maar nog krijg ik geen echte kans. Dit schiet helaas niet op." Babel speelde dit seizoen 23 competitieduels waarvan meerendeel als invaller.